In inima batranului Brooklyn, printre magazine auto, firme de catering sau fast-food-uri, un restaurant le serveste clientilor sai, indiferent de nationalitate, mamaliga sau alte preparate romanesti.
Este vorba despre un restaurant cu specific moldovenesc, a carui poveste a ajuns sa fie promovata de publicatia New York Times. Pentru multi americani, un astfel de local este reproducerea perfecta a Romaniei, Poloniei sau a oricarui alt loc din estul Europei.
Jurnalistii americani scriu ca Republica Moldova este situata intre Romania si Ucraina, fiind "un stat pitoresc din nord-estul Balcanilor", o tara majoritar rurala si fosta Sovietica.
Unul din zecile de mii de romani care au emigrat in Statele Unite dupa caderea blocului sovietic a reusit sa aduca spiritul Moldovei in New York.
Este vorba despre Radu Panfil, in varsta de 35 de ani, care a plecat din tara sa natala in 1995, lasand in urma magazinul sau de celulare din Chisinau pentru o viata mai buna peste ocean. In tara tuturor posibilitatilor a lucrat tot in restaurante - mai intai ca chelner, apoi ca manager, iar visul sau a continuat sa creasca.
Astfel, in iulie 2012, a deschis localul, iar clientii au inceput sa fie incantati de supele gustoase, de pestele proaspat sau afumat, de mamaliga sau de sarmalute.
Acum mesele restaurantului sau sunt mereu pline de americani care adora mancarea sa moldoveneasca, pe care o cunoastem atat de bine si noi, in Romania.
In inima batranului Brooklyn, printre magazine auto, firme de catering sau fast-food-uri, un restaurant le serveste clientilor sai, indiferent de nationalitate, mamaliga sau alte preparate romanesti.
Este vorba despre un restaurant cu specific moldovenesc, a carui poveste a ajuns sa fie promovata de publicatia New York Times. Pentru multi americani, un astfel