Toate oraşele mari au cunoscut un declin semnificativ al preţurilor, însă Capitala a fost cea mai afectată
În Bucureşti, apartamentele cu două camere s-au ieftinit cu 57% în tot acest timp
Imobiliarii se păcălesc singuri că piaţa va reveni, luând din contextul crizei episoadele în care pe parcursul unei luni preţurile avansează cu 1-2%, faţă de luna anterioară. Privind la întregul tablou al crizei de pe piaţa imobiliară din România, situaţia a devenit una dificilă pentru cei care au proprietăţi încă nevândute în general, şi chiar tragică pentru cei care au cumpărat în plin boom economic, când preţurile atingeau maxime istorice.
Potrivit celui mai recent studiu al portalului imobiliare.ro, după aproape şase ani de criză, preţurile locuinţelor din marile oraşe s-au prăbuşit, iar cele mai abrupte scăderi s-au înregistrat în Capitală, unde preţurile pentru anumite proprietăţi au scăzut cu aproape 60%, faţă de nivelul din 2008.
Astfel, potrivit sursei citate, preţurile apartamentelor din Bucureşti au suferit reduceri drastice. Cei de la imobiliare.ro notează că segmentul care a "rezistat" cel mai bine este cel al apartamentelor cu trei camere, însă când vorbim de o depreciere de aproximativ 52% (de la 2.573 la 1.228 de euro pe metru pătrat), nu putem vorbi despre vreun fel de rezistenţă, în faţa crizei. În cazul apartamentelor vechi cu trei camere, declinul a fost de 53% (de la 2.075 la 972 de euro pe metru pătrat).
Pe locul al doilea se situează garsonierele, cu un recul de 56% la unităţile locative noi (de la 2.519 la 1.112 euro pe metru pătrat) şi, respectiv, 55% la cele vechi (de la 2.388 la 1.071 de euro pe metru pătrat).
Locuinţele bicamerale din blocurile vechi s-au ieftinit cu aproape 55% în ultimii ani, de la 2.289 la 1.037 de euro pe metru pătrat, iar cele noi au consemnat o scădere de circa 57%, de la