Deşi de când a fost finalizată privatizarea fabricii de pompe Aversa, noua conducere a companiei susţine că totul merge strună, există, totuşi, unele voci din cadrul societăţii care spun că situaţia nu este chiar atât de "roz" precum este prezentată în mod oficial.
Potrivit unor surse apropiate proiectului, compania care a câştigat licitaţia pentru privatizarea Aversa nu a angajat peste 200 de persoane, după cum s-a zis în spaţiul public, numărul angajărilor fiind mult sub 100 de persoane.
Nici la capitolul producţie, compania nu ar sta foarte bine, şi în pofida faptului că, oficial, activitatea ar fi fost relansată pe 23 septembrie 2013, sursele în cauză reclamă faptul că "activitatea a pornit cu frâna de mână trasă", producţia fiind extrem de restrânsă.
Deocamdată compania Aversa Manufacturing SRL nu deţine titluri de proprietate pe terenuri şi pe clădiri din cauza unor litigii privind o parte din terenurile fabricii, astfel încât, spun sursele noastre, este "destul de dificil să discutăm despre o relansare a activităţii care să mai şi fie orientată spre export".
Recent, consorţiul Blue Diamond Estate SRL & Autoplast Engineering, devenit între timp Aversa Manufacturing, a câştigat licitaţia pentru privatizarea fabricii de pompe Aversa. La scurt timp după ce a fost vândută către consorţiu, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului a contestat licitaţia pentru că nu au fost respectate prevederile legale.
Conform contractului, cumpărătorii sunt obligaţi să menţină producţia societăţii în următorii trei ani, numărul de angajaţi existent (aproximativ 200), să continue şi să respecte obligaţiile din contractele şi relaţiile parteneriale existente şi să nu înstrăineze mărcile şi brevetele înregistrate de firmă cel puţin trei ani.
Compania care a câştigat privatizarea a achitat doar 11%, circa 1,8 milioane de euro, urmând ca r