TOP CHEF „N-am gatit niciodata in Romania. Am plecat din tara cand aveam 18 ani, la tatal meu, in Belgia, insa nu ne-am inteles prea bine si am decis sa iau totul de la zero, intr-o tara straina, unde nu cunosteam pe nimeni. Am acceptat orice job, oricat de mic ar fi fost, ca sa imi castig existenta, dar nu mi-e rusine cu nimic din ce am facut” poveste Mihai, care nu va uita niciodata momentul in care s-a trezit printre straini, cu doar 6 euro in buzunar.
A incercat mai multe meserii, de la comis- voiajor la pana la cea de bucatar intr-un cunoscut lant de fast-food, dar nu si-a abandonat visul. A fost ajutat de o familie de romani, carora le va fi mereu recunoscator.
Treptat, visul lui a devenit realitate si Mihai a ajuns sa fie unul dintre cei mai apreciati bucatari la restaurante de top din Belgia, cotate cu doua sau chiar trei stele Michelin. Ba mai mult, este unul dintre putinii oameni din lume care se poate lauda ca a lucrat la Comme Chez Soi, un restaurant vechi de un secol, cotat timp de 27 de ani consecutiv cu trei stele Michelin. Dupa aceasta experienta, Mihai a ajuns in Elvetia, ca Chef de partie la unul dintre cele mai faimoase palace-uri din lume, Beau Rivage Palace.
Printre personalitatile care s-au delectat cu preparatele sale se numara membri Casei Regale din Belgia sau detinatorii brandului Armani, insa experienta care i-a ramas in suflet a fost cea traita alaturi de Chef Yves Matagne in proiectul Dinner in the Sky. „In fiecare zi, invitam 22 de persoane la o altfel de cina, pe o platforma situata la peste 40 de metri inaltime. Trebuia sa fim foarte atenti la absolut toate detaliile, pentru ca o astfel de masa nu-si poate permite oricine, asa ca pretentiile erau pe masura. Am gatit pentru unii dintre cei mai bogati oameni din lume, insa eram atat de concentrat sa imi fac treaba cat mai bine si sa fiu la inaltimea spectacolului pe