Scris de S.P.D. - O carte scrisă de autori de pe 4 continente, din 7 ţări, privind abuzurile în domeniul transplanturilor de organe în China, va fi lansată la Bastionul Theresia, într-un eveniment organizat de Societatea Timișoara și ziarul The Epoch Times.
Lansarea cărţii „Organele statului – abuzul transplanturilor în China” va avea loc luni, 28 octombrie, de la ora 17:00, la salonul Vega. Volum este este o compilaţie de eseuri care abordează din unghiuri diferite tema abuzurilor în domeniul transplanturilor de organe în China.
„Eseurile includ declaraţii ale martorilor, informaţii oficiale, statistici, date cronologice şi analize în profunzime ale situaţiei din China. Cartea merge mai departe ilustrând modul în care practicile lipsite de etică din China afectează de fapt standardele etice în restul lumii şi, în acelaşi timp, punctele de vedere ale autorilor dezvăluie modalităţi de a combate abuzul în transplanturi din China. O carte scrisă de autori de pe 4 continente, din 7 ţări, din diferite medii profesionale. China se situează pe al doilea loc în lume ca număr de transplanturi de organe efectuate anual cu toate că în această țară nu există un program public de donare adecvat sau un sistem de repartizare a organelor adecvat, iar populația chineză are o aversiune culturală față de donarea de organe. De unde anume provin organele folosite în industria de transplant a Chinei este o problemă spinoasă. Cartea deschide subiectul recoltării de organe de la deținuți, arătând că sursa de organe recunoscută oficial (deţinuţii condamnaţi la moarte) nu poate fi singura explicaţie pentru procurarea de organe pentru transplant în China, întrucât numărul deținuților executați este prea mic în comparație cu numărul de transplanturi efectuate. Astfel că prizonierii de conştiinţă, practicanţi Falun Gong, tibetani, uiguri, creștini membri ai bisericii neoficiale, sunt s