Celine Dion a fost victima unei farse pe Facebook, două aplicaţii ale acestei reţele de socializare arătând că artista a murit într-un accident aviatic, respectiv rutier, iar utilizatorii care doreau să afle mai multe informaţii erau nevoiţi să intre în aplicaţie.
Postările false apărute pe Facebook păreau să fie de la Fox News şi CNN, iar moartea cântăreţei era anunţată sub titlurile "R.I.P. Celine Dion 1968 - 2013" (Odihneşte-te în pace, Celine Dion 1968 - 2013) şi "Her heart will go on? Celine Dion died in a car accident" (Inima ei va bate în continuare? Celine Dion a murit într-un accident de maşină), potrivit contactmusic.com.
În fragmentul de la CNN era scris: "Ultimele ştiri de la Hollywood - RIP Celine Dion la 11.00 ET, duminică (20 octombrie 2013). Celine Dion a murit în urma unui accident aviatic. Responsabil pentru poveste este Global Associated, aka Mediafetcher. «Celine Dion ar fi murit într-un accident de avion», Global susţine că Celine a murit astăzi la Denver Peak-Regional Airport".
Postarea falsă de la Fox News spunea: "Investigatorii le-au spus reporterilor că Celine Dion a pierdut controlul în timp ce conducea autovehiculul unui prieten pe Interstate 80 şi s-a răsturnat de câteva ori, aceasta murind pe loc. Se crede că maşina avea 152 de kilometri la oră într-o zonă în care limita era de 88 de kilometri la oră".
Potrivit About.com, este vorba despre o serie de aplicaţii înşelătoare care pot avea acces la informaţiile de profil ale utilizatorilor şi vor posta fără ştirea acestora. Scopul acestor aplicaţii este de a se răspândi prin postarea unor informaţii pe paginile tuturor prietenilor acelui utilizator.
O farsă similară a avut loc în martie 2012, când mesajul "RIP Celine Dion" a circulat pe Twitter. Printre celebrităţile nevoite să dezmintă ştirile despre moartea lor se numără Justin Bieber, Eddie Murphy, Kan