În sezonul rece, sistemul tău imunitar este atacat din toate părţile de virusuri şi bacterii. Pentru a-ţi menţine sistemul imunitar puternic, consumă cât mai multe fructe şi legume de sezon.
Ai grijă de sănătatea ta şi alege produse naturale şi cât mai colorate. Pigmentul portocaliu, regăsit în dovlecel şi cartofii dulci, conţine un antioxidant, beta-carotenul, care ne protejează de bacterii. Pigmentul roşu, regăsit în grefă, conţine antioxidantul lycopen, care te protejează de virusuri. Iată 8 legume şi fructe pe care trebuie să le introduci în alimentaţia ta zilnică.
Cartofi dulci
Bogaţi în antioxidanţi, fibre, vitamina B6, vitamina C şi potasiu, cartofii dulci îţi întăresc sistemul imunitar. Poţi fi consumaţi copţi sau pe grătar.
Grepfrut
Constituie o sursă semnificativă de vitamina C, potasiu şi fibre. Grepfrutul roşu conţine lycopen, un antioxidant puternic, care te fereşte de răceală şi gripă, dacă este consumat de cel puţin 3 ori pe săptămână.
Mere
Bogate în vitamine, sunt aliatul ideal pentru combaterea răcelii. Sunt un puternic antioxidant. Pot fi consumate sub diferite feluri: plăcinte, coapte, sub formă de compoturi sau ca atare.
Varză de Bruxelles
Conţine phytichimicale şi are proprietăţi antioxidante. Bogată în fibre, e ideală în combaterea cancerului de orice tip. Poate fi consumată sub formă de salată.
Dovleci
Sunt delicioşi şi bogaţi în antioxidanţi beta-caroten şi luteină, care-ţi protejează ochii. Pot fi consumaţi copţi în cuptor, pe grătar sau sub formă de piure.
Pere
Sunt bogate în fibre şi reprezintă o sursă importantă de potasiu. Un alt aspect important îl constituie bogăţia lor în elemente bazice, precum potasiu, sodiu, calciu, magneziu şi fier.
Păstârnac
Rădăcina de păstârnac e bogată în vitaminele din grupul B, provitamina A, vitamina C, săruri minerale precum po