În 14 decembrie 2012, Adam Lanza, un tânăr de 20 de ani, a intrat înarmat într-o şcoală generală din Newton şi a împuşcat mortal 20 de elevi şi şase profesori.
Armele folosite în acest atac îi aparţineau mamei lui Adam Lanza.
Masacrul a stârnit aprige controverse în ceea ce priveşte dreptul americanilor de a purta arme şi s-au cerut controale mai aspre în acest sens. Preşedintele Obama a promis că va reduce numărul crimelor comise cu armele de foc.
"Nu facem destul", a spus el atunci, adăugând: "Va trebui să facem o schimbare". Potrivit Huffington Post, această schimbare se produce cu foarte mare greutate.
Potrivit unei statistici recente, în SUA au avut loc 9,833 de decese provocate de armele de foc de la masacrul de la Newton. Potrivit sursei citate, se pare că numărul ar fi - de fapt - mult mai mare.
"Odată cu trecerea timpului, numărătoarea noastră a morţilor provocate de arme de foc este tot mai dificilă, deoarce peste 60 la sută dintre aceste decese sunt de fapt sinucideri, care sunt foarte rar relatate", a anunţat publicaţia Slate, care a realizat sondajul.
Potrivit altor statistici citate de Slate, numărul celor care au murit după ce au fost împuşcaţi în SUA de la tragedia de la Newport în SUA ar fi foarte aproape de 30.000.
Atacurile armate sunt foarte frecvente în SUA, în ultimele luni având loc numeroase incidente în care o persoană a ucis sau a rănit mai mulţi oameni. Cel mai sângeros dintre ele a avut loc la Washington, în septembrie, când 12 oameni şi-au pierdut viaţa.
TOP 3 RECOMANDARILE EDITORILOR:
DOSARUL HIDROELECTRICA. Clujeanul care a oferit mita de 2,8 milioane de euro învârte mari afaceri cu energie și gazCătălin Predoiu a obținut 87,62% din voturi la alegerile din regiunea nord-est pentru desemnarea candidatului PDL la Preşedinţie Coreea de Nord, văzută prin ochii unu