Revoltă la Şcoala Gimnazială din Teasc. Unele cadre didactice reclamă modalitatea de implementare a proiectului multilateral european Comenius, întrucât managerul nu l-a făcut cunoscut la nivelul unităţii de învăţământ. La primul schimb de experienţă, care a avut loc săptămâna trecută în Bulgaria, beneficiar a fost chiar soţia directorului, transferată la şcoală doar de o lună.
Cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială Teasc reclamă faptul că, în urmă cu două săptămâni, au aflat din mass-media că şcoala în care activează este implicată într-un proiect european care presupune schimburi de experienţă între elevi şi profesori din mai multe ţări. Odată cu mediatizarea acestui schimb de experienţă, a apărut şi informaţia despre reprezentanţii şcolii care vor pleca în străinătate. „Totul a fost făcut în secret. Şcoala Teasc nu a fost implicată până acum în nici un proiect. Este lăudabil că se face un asemenea proiect, dar trebuie să ştim şi noi ca profesori ai acestei unităţi de învăţământ ce se întâmplă pentru că am aflat din presă că vor fi mese rotunde şi mobilităţi şi în şcoală. Apoi ne-am trezit că profesorul de matematică, profesorul de engleză şi profesorul de română, care este şi soţia directorului, dar şi acesta sunt plecaţi şi am dedus că pleacă în acest proiect şi cu cinci elevi. Aceste plecări trebuie trecute şi ele prin Consiliul de Administraţie, Consiliul Profesoral. Noi nu ştim nimic“, a spus un cadru didactic, membru al Consiliului de Administraţie. Dascălii spun că, în mod normal, soţia managerului nu avea dreptul să plece în acest proiect pentru că „are doar o lună de când este transferată în şcoală pe zece ore“.
Profesorii, evaluaţi
de director
Pe baza reclamaţiei făcute de cadrele didactice la redacţia Gazetei de Sud, l-am întrebat şi pe managerul şcolii, Floricel Cosmin, cum s-a făcut selecţia pentru plecarea în