* Câteva ambasade ar fi făcut presiuni asupra MT pentru prelungirea mandatului de director general al lui Heinzmann, potrivit unor surse
* Demetriade a demisionat, săptămâna trecută, din funcţia de director executiv al companiei
* Pascariu ar urma să fie suspendat de la conducerea CA
Ministerul Transporturilor "nu are nicio implicare" în deciziile luate la vârful Tarom, ne-au spus reprezentanţii instituţiei guvernamentale, răspunzând la întrebarea noastră legată de posibile presiuni făcute de anumite ambasade asupra ministerului de resort pentru prelungirea mandatului de director general al lui Christian Heinzmann la conducerea companiei aeriene.
Săptămâna trecută, a bătut vânt de schimbare la Tarom, Nicolae Demetriade dându-şi demisia din funcţia de director executiv al companiei, iar Dan Pascariu fiind în pragul suspendării de la conducerea Consiliului de Administraţie (CA).
Surse apropiate situaţiei ne-au spus că aceste schimbări vin în urma unor presiuni externe, precizând: "Pascariu şi Demetriade au fost chemaţi ieri (n.r. luni, 21 octombrie) la Ministerul Transporturilor pentru a fi puşi la curent cu presiunile venite din partea ambasadelor Belgiei, Olandei şi Marii Britanii pentru prelungirea mandatului lui Heinzmann. Celor doi li s-a pus în vedere să demisioneze, în caz contrar vor fi revocaţi din funcţie, pentru a fi numiţi alţi trei membri în CA (mai era un loc liber), care, alături de o a patra persoană din actualul CA, să voteze pentru prelungirea cu trei ani a mandatului lui Christian Heinzmann".
Întrebaţi de ziarul BURSA dacă aceste informaţii sunt reale, reprezentanţii Ministerului Transporturilor ne-au spus: "Având în vedere prevederile art. 4. alin. (1) şi (2) din O.U.G. nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, Ministerul Transporturilor «nu poate interveni în activitatea de adminis