Intâlnire unică luni seara la Răşinari. Vioara care a aparţinut lui George Enescu s-a auzit pentru prima dată în satul unde s-au născut Octavian Goga şi Emil Cioran. Aflaţi în turneu naţional, violonistul Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail au adus bucuria muzicii clasice şi în satele sibiene.
Vioara care a aparţinut celebrului copozitor român s-a făcut auzită la Răşinari după lasarea serii, în incinta Muzeului de Etnografie, unde sunt conservate mărturii ale tradiţiilor şi obiceiurilor zonei.
Zeci de copii, dascăli şi oameni din comună s-au lăsat fascinaţi de călătoria muzicală propusă de cei doi artişti care, pe lângă celebrerile valsuri vieneze, au interpretat şi compoţiţii celebre din repertoriul lui George Enescu.
"Facem cu plăcere acest periplu prin ţară, este vorba de o promovare a muzicii simfonice şi nu numia, este vorba şi de muzică de cameră, pentru că noi facem muzică de cameră mai mult. Călcăm pe urmele lui George Enescu pe unde am putut şi pe unde ni s-a oferit prilejul. Iată că publicul apreciază o muzică de calitate chiar dacă nu este întotdeauna de specialitate. Am mai cantat în muzee, dar intr-un muzeu etnografic nu.A venit timpul să cântăm şi în faţa unui război de ţesut, înconjurat de potcoave, de unelte tradiţionale... Este important ca ma reuşit sa aducem putină bucurie oamenilor...Nu e vorba că sunt oameni simpli. Sunt oameni care, de multe ori sunt intr-o conjunctură. Este foarte plăcut şi îmbucutător faptul că nu suntem aşa de proşti cum ne cred unii şi iată că acest gen muzical prinde şi acolo unde oamenii nu ar avea de ce pentru ca nu s-au lovit de acet gen de muzical. Dar, ne îndobitocesc alţii cu bunăştiinţă iar noi nu ne lăsăm, încercăm să facem şi noi ce putem cu mijlocele pe care le avem", a declarat după concert violonistul Gabriel Croitoru.
Prezenţa unei viori celebre şi unor atişti pe măsură i-a determinat