Reprezentanţii Sindicatului Hidroenergetica din Sucursala Hidrocentrale şi Hidroserv Cluj s-au întâlnit, marţi, cu prefectului judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, pentru a-i semna unele probleme cu care se confruntă cu privire la reorganizarea şi restructurarea companiei. Aceştia au avertizat că Hidroserv Cluj riscă insolvenţa sau falimentul din cauza diminuării veniturilor. O cauză a scăderii acestor venituri o reprezintă contractele încheiate de Hidroelectrica cu firme terţe pentru realizarea unor lucrări.
Vasile Drînda, preşedintele Sindicatului Hidroenergetica din sucursala Hidrocentralei Hidroserv Cluj, a declarat, marţi, că probleme cele mai stringente sunt pe filiala Hidroelectricii denumită Hidroelectrica Serv, recent înfiinţată prin fuziunea a opt Hidroservuri.
„Problemele derivă din nişte măsuri impuse de Hidroelectrica prin care s-au diminuat cote din structura de demisii, s-au diminuat anumite norme prin care se stabileau volumul lucrărilor şi valorile lucrărilor încredinţate, iar acum se înregistrează diminuări ale veniturilor Hidroelectriva Serv. Faţă de perioada de dinainte de a se lua aceste măsuri se înregistrează o diminuare a veniturilor cu 36 de procente. Dacă nu se revine asupra măsurilor respective, Hidroelectriva Serv riscă să intre, fie în insolvenţă, fie în faliment”, a spus Drînda. Promisiuni de la Bucureşti: „Se va desface şurubul”
Vasile Drînda a mai precizat că muncitorii de la Hidroserv Cluj au primit promisiuni că odată ce va trece perioada de insolvenţă pentru Hidroelectrica vor primii şi salariile restante şi majorări salariale.
„Sunt anumite drepturi salariale care nu s-au acordat, sunt restanţe, am tot înţeles să aşteptăm, ni s-a promis la început anului când am avut negocieri la Bucureşti că va trece perioada de insolvenţă pentru Hidorelectrica, se va realiza fuziunea Hidroservurilor, după care «se va desface şurub