Consiliul de Administraţie (CA) al Tarom i-a transmis astăzi managerului privat Christian Heinzmann o evaluare negativă a activităţii sale din ultimul an, mandatul său urmând să se încheie la 19 noiembrie. Membrii CA al Tarom nu au discutat în şedinţa de astăzi despre prelungirea mandatului lui Heinzmann, aşa cum anunţase săptămâna trecută Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor.
„I s-a înmânat astăzi lui Heinzmann evaluarea care i s-a făcut pentru un an de mandat, o evaluare negativă. Ea a fost transmisă şi la Ministerul Transporturilor“, au declarat pentru „Adevărul“ surse apropiate discuţiilor.
Ministrul Mănescu a declarat că membrii Consiliului de Administraţie al Tarom vor analiza în această săptămână prelungirea mandatului managerului privat Christian Heinzmann. Acest aspect nu s-a aflat pe ordinea de zi a şedinţei CA de astăzi.
Săptămâna trecută, Ramona Mănescu i-a anunţat pe Dan Pascariu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Tarom, şi pe Nicolae Demetriade, administrator-director executiv, că vor fi revocaţi dacă nu-l sprijină pe managerul privat Christian Heinzmann. Practic, li s-au oferit două variante: demisia sau revocarea.
Prelungirea mandatului lui Heinzmann trebuie votată de Consiliul de Administraţie condus chiar de Pascariu. Numai că prelungirea mandatului nu a fost inclusă de ordinea de zi de a şedinţei de astăzi.
Nicolae Demetriade a hotărât săptămâna trecută să-şi dea demisia din toate funcţiile deţinute la Tarom motivând că managementul privat în companii de stat este „doar o iluzie“, în timp ce Pascariu a refuzat, invocând amestecul Ministerului Transporturilor în activitatea societăţii, lucru care încalcă prevederile articolului 4 al Ordonanţei 109/2011.
Articolul respectiv prevede că „autoritatea publică tutelară şi Ministerul Finanţelor Publice nu pot interven