Proprietarul clădirii Cathedral Plaza, amplasată chiar lângă catedrala romano-catolică Sfântul Iosif, a anunţat, într-un comunicat de presă, că propune în continuare rezolvarea conflictului pe o cale amiabilă. Totodată, reprezentanţii companiei susţin că imobilul de 14 etaje a fost construit legal, dar şi că dacă va fi demolat, se vor aduce daune de 70 de milioane de euro bucureştenilor.
În comunicatul emis pe 29 octombrie, Milllenium Building Development, proprietarul Cathedral Plaza, susţine în continuare dialogul cu Arhiepiscopia Romano-Catolică şi autorităţile competente în scopul soluţionării pe cale amiabilă a situaţiei clădirii.
Reprezentanţii companiei precizează că această clădire îndeplineşte cele mai înalte standarde de calitate şi siguranţă în construcţii. Aceştia sunt de părere că imobilul este „indubitabil legală“, autorizaţia de construcţie fiind emisă de către Primăria Sectorului 1, cu respectarea tuturor prevederilor legale şi fiind valabilă pe toată durata construcţiei.
„Precizăm că decizia de anulare a autorizaţiei, la zece zile după ce a avut loc recepţia clădirii, s-a luat pe motive de necompetenţă a emitentului. Instanţa a afirmat că autorizaţia trebuia emisă de Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi nu de Primăria Sectorului 1, deşi Consiliul General a recunoscut că nu a emis niciodată autorizaţii de construcţie şi nici nu are în structură personal calificat în acest sens“, explică aceştia.
Millennium Building Development consideră, potrivit comunicatului citat, că pentru neclaritatea legată de autoritatea competentă în emiterea autorizaţiei de construcţie nu poate fi făcut responsabil investitorul.
Arhitectura clădirii, gândită în acord cu reprezentanţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice
Reprezentanţii proprietarilor clădirii spun că pe parcursul lucrărilor de construcţie au fost luate măs