Deşi produsele lactate şi a cele de panificaţie au ajuns cu întârziere în şcolile sălăjene au apărut deja primele probleme. Patru unităţi de învăţământ din judeţ au reclamat calitatea produselor primite. Este vorba, potrivit informaţiilor furnizate de inspectorul şcolar general al judeţului Sălaj, Gheorghe Bancea, de Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Zalău, Şcoala Gimnazială “Simion Bărnuţiu”, Şcoala Gimnazială Panic şi Liceul de Artă “Ioan Sima” din Zalău. “Sesizările au fost primite la sfârşitul săptămânii trecute. S-a reclamat calitatea produselor primite. Deşi termenul de valabilitate nu era depăşit, în unele cazuri, cornurile s-au dovedit a fi necomestibile, iar în altele laptele nu a putut fi consumat”, a explicat şeful învăţământului sălăjean, adăugând faptul că reclamaţiile au fost transmise şi Consiliului Judeţean Sălaj.
“Săptămâna trecută, într-o singură zi, mi-au fost semnalate câteva cazuri izolate. Câteva învăţătoare mi-au spus că în loc de lapte părea să fie mai mult un fel zer. Am comunicat imediat producătorului aspectele sesizate şi de atunci nu am avut probleme similare”, a explicat Ioan Abrudan, directorul Şcolii Gimnaziale “Mihai Eminescu”.
De altfel, în urma sesizărilor venite din partea instituţiilor de învăţământ, prefectul judeţului, Ionel Ciunt, i-a invitat marţi, 29 octombrie, la o întâlnire de lucru pe reprezentanţii Consiliului Judeţean, Direcţiei de Sănătate Publică, Inspectoratului Şcolar Judeţean, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi ai Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Potrivit informaţiilor furnizate de biroul de presă al Prefecturii Sălaj, prefectul a emis un ordin prin care reprezentanţii instituţiilor menţionate vor efectua controale, în cadrul cărora vor verifica: spaţiile de producţie şi depozitare (la societăţile comerciale subcontractante de pe raza judeţului),