O parte din sumele economisite de către Ministerul Muncii va fi folosită pentru plata salariilor restante ale asistenţilor persoanelor cu handicap grav, a declarat, marţi, pentru Agerpres, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.
„Le-am spus celor care protestează că problema lor s-a rezolvat: din economiile pe care le-a făcut Ministerul Muncii, o parte va fi orientată către autorităţile locale ca să plătească restanţele salariale", a afirmat ministrul Muncii.
Mariana Câmpeanu a mai arătat că, începând de anul viitor, plăţile tuturor beneficiilor sociale vor trece în sarcina consiliilor judeţene şi că, astfel, nu vor mai exista întârzieri.
Referindu-se la discuţia avută cu cei care protestează în faţa sediului Ministerului Muncii, Mariana Câmpeanu a arătat că acţiunea lor ar fi fost mai potrivit să se orienteze către acele instituţii care sunt direct răspunzătoare de neplata la timp a salariilor.
„Le-am spus că nu avea rost să demonstreze în faţa Ministerului Muncii pentru că banii de salarii se acordă direct de la Ministerul Finanţelor Publice, prin consiliile judeţene", a adăugat ministrul Muncii.
Marţi, circa 25 de asistenţi ai persoanelor cu handicap grav, mental şi fizic din judeţele Maramureş şi Satu Mare au protestat în faţa sediului Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV), nemulţumiţi de întârzierile mari la plata salariilor cuvenite.
Potrivit preşedintelui Filialei Maramureş a Cartelului ALFA, Florin Hosu, circa 90% din administraţiile locale, respectiv primării din cele două judeţe, nu au mai plătit salariile asistenţilor personali chiar şi de şase luni.
O delegaţie a protestatarilor a discutat cu secretarul de Stat în Ministerul Muncii, Codrin Scutaru.
În acelaşi timp, şi în Prahova, plata asistenţilor personali funcţionează extrem de greoi în mediul rural. Ştefeşti şi Dum