Operatorul de transport în comun din Zalău, SC Transurbis SA, societate aflată în subordinea Consiliului Local Municipal, vrea să angajeze o firmă de avocatură pentru a-şi maximiza şansele de a câştiga procesul cu fostul director, Ion Puiu, ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Miza acestui proces o reprezintă suma de aproape 200.000 de lei pe care fostul director general o cere de la societate pe motiv că i s-ar fi revocat ilegal contractul de management. După cum se arată şi în proiectul de hotărâre prin care Transurbis cere consilierilor locali acceptul pentru angajarea unei firme de avocatură, Ion Puiu a solicitat societăţii „plata unor despăgubiri contractuale în sumă de 144.000 de lei (24 de salarii reprezentând daune interese conform articolulului 15 din contractul de mandat), pentru faptul că i-a fost revocat acel mandat, plus 32.288 de lei reprezentând dobânda legală aferentă acestei sume”. În primă instanţă, fostul director general a beneficiat de o soluţie favorabilă, Tribunalul Sălaj obligând Transurbis, printr-o decizie dată în iunie 2012, să achite sumele respective. Tot atunci, însă, Tribunalul Sălaj a admis şi cererea societăţii de chemare în garanţie a trei dintre membrii Consiliului de Administraţie - Iustin Dorel Cozma, Pusok Andrei şi Tunyogi Stefan - pentru plata acestor sume către Ion Puiu. Aceştia ar fi fost obligaţi să plătească, fiecare, câte aproximativ 62.000 de lei, pentru că în 2008 ei i-au aprobat directorului general o prelungire a contractului, după care, fiind atenţionaţi că nu sunt întrunite două condiţii esenţiale pentru această prelungire – existenţa unui aviz din partea Adunării Generale a Acţionarilor şi îndeplinirea indicatorilor de performanţă – au decis rezilierea lui.
Cei trei foşti membri ai Consiliului de Administraţie, ca de altfel şi societatea, au declarat apel, Curtea de Apel Cluj admiţând, în n