Pe motiv că nu are bani ca să restaureze clădirile din Centrul Vechi, edilul-șef al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a propus aleșilor generali să îi aprobe concesionarea a 10 clădiri din Centrul Vechi unor privați sau să dea undă verde pentru încheierea unor parteneriate publice-private.
Potrivit unui proiect de hotărâre, pentru că Municipalitatea nu are bani, din cauza crizei economice, autoritățile nu pot reabilita clădirile monument se se gândește să facă parteneriate publice-private pentru restaurarea lor.
Potrivit serselor EVZ, pivații ar urma să investească pentru punerea în siguranță a clădirilor și reabilitarea estetică a lor, iar Municipalitatea se angajează că va lăsa privatul să folosească imobilul sau o parte din acesta, pe o anumită perioadă, pentru a-și recupera banii.
Lista clădirilor pe care Oprescu vrea să le concesioneze: imobil cu două etaje, situat pe strada Blănari, nr.-6. Numai că imobilul nu mai există, el fiind demolat în septembrie 2013. Practic, ar urma să se concesioneze terenulimobil cu un etaj, situat pe strada Bărăției, nr. 50. El este incadrat în clasa de risc seismic 1 și are o suprafață de aproximativ 331 metri pătrațiimobil cu un etaj, situat pe Calea Moșilor, nr.82 (Hanul Polonez). El figurează pe lista clădirilor Urgență 1 risc seismic, adică trebuie de urgență consolidat. Imobilul are o suprafață de aproximativ 728 de metri pătrați.imobil cu un etaj, situat pe strada Sf. Vineri, nr. 7- Corp B. Prezintă risc seismic și are o suprafață de aprioximativ 350 de metri pătrați.un imobil situat pe strada Covaci, nr.11, cu o suprafață de aproximativ 160 de metri pătrați, care nu este expertizat seismic.trei imobile situate pe strada Lipscani: nr. 33, nr.75 și nr. 44, care nu sunt expertizate seismic. Ele au o suprafață totală de aproximativ 3.423 de metri pătrați. Cea de la numărul poștal 33 are patru etaje, cea le la numărul p