Alexandru Scheul (53 de ani), un fost mecanic de motociclete din judeţul Suceava, a achiziţionat în urmă cu 13 ani clădirile unei foste CAP, a adus câteva utilaje second-hand din Germania şi a făcut primul pas în industria mezelurilor. Acum conduce o companie ce aşteaptă în acest an 13 milioane de euro şi are 180 de angajaţi, fiind unul dintre cei mai mari procesatori de carne din regiunea Moldovei.
Antreprenorul sucevean este şi unul dintre premianţii Galei „Campioni în Business“ din Moldova, organizată de Ziarul Financiar în parteneriat cu fondul de investiţii Enterprise Investors, BCR, firma de consultanţă PwC şi fundaţia Triple Helix.
„Am cumpărat în 1997 clădirile în ruină ale unei foste CAP şi am zis să fac ceva acolo. Nu aveam nicio legătură cu industria alimentară, eram mecanic de motociclete, dar la 32 de ani am ajuns să fac primul salam“, îşi începe povestea Alexandru Scheul, care deţine alături de familia sa procesatorul de carne Killer.
Continuarea pe ZFCorporate
Alexandru Scheul (53 de ani), un fost mecanic de motociclete din judeţul Suceava, a achiziţionat în urmă cu 13 ani clădirile unei foste CAP, a adus câteva utilaje second-hand din Germania şi a făcut primul pas în industria mezelurilor. Acum conduce o companie ce aşteaptă în acest an 13 milioane de euro şi are 180 de angajaţi, fiind unul dintre cei mai mari procesatori de carne din regiunea Moldovei.
Antreprenorul sucevean este şi unul dintre premianţii Galei „Campioni în Business“ din Moldova, organizată de Ziarul Financiar în parteneriat cu fondul de investiţii Enterprise Investors, BCR, firma de consultanţă PwC şi fundaţia Triple Helix.
„Am cumpărat în 1997 clădirile în ruină ale unei foste CAP şi am zis să fac ceva acolo. Nu aveam nicio legătură cu industria alimentară, eram mecanic de motociclete, dar la 32 de