Premiera de gală a celei de-a treia părţi a seriei "Wild Carpathia" va avea loc miercuri, la hotelul Pullman din Bucureşti. Documentarul care promovează România include un interviu cu prinţul Charles al Marii Britanii. Filmul prezintă partea de nord a României, cu accent pe mănăstirile din Bucovina.
Partea a treia a documentarului "Wild Carpathia", intitulată "Wild Forever" include un interviu cu prinţul Charles, în care acesta îşi manifestă dorinţa de a ajuta România să-şi conserve moştenirea culturală rurală.
"Oamenii au trecut prin atât de multe, au văzut atâta nefericire şi distrugere şi vieţile lor au cunoscut dificultăţi în atât de multe feluri... Cred că le datorăm faptul de a încerca şi de a găsi o cale să ne asigurăm că viitorul este mai bun pentru ei, într-un mod în care cultura, tradiţiile şi valorile sunt evidenţiate", spune moştenitorul Coroanei britanice.
Scenaristul şi prezentatorul documentarului, Charlie Ottley, spune: "De data aceasta este vorba foarte mult despre oameni. Cu toţii am văzut imagini uimitoare ale munţilor Carpaţi şi peisaje medievale, dar românii înşişi au avut parte de multă publicitate negativă în presa britanică şi am dorit să arăt lumii ce oameni fantastici sunt".
Seria "Wild Carpathia" este conceptul lui Paul Lister, fondator al European Nature Trust, organizaţie ce-şi propune să protejeze marile areale sălbatice şi regiunile naturale degradate din Europa.
Prima parte a documentarului a prezentat Carpaţii Occidentali-Munţii Apuseni şi pădurile seculare ale Transilvaniei.
Partea a doua este o călătorie de la Porţile de Fier până în Delta Dunării, care include prezentarea unor locuri de pe Valea Oltului, a Munţilor Făgăraş, a Castelului Peleş şi a mănăstirii Cozia.
Documentarul "Wild Carpathia" este difuzat la nivel internaţional pe Travel Channel, post disponibil în peste 130 de ţări