Zece furturi au fost reclamate, în ultima perioadă, de către deţinători de cutii de valori la bănci. Două a u fost sesizate în Ploiești, în luna iulie, și alte opt în Pitești. Anchetatorii n-au găsit niciun făptaş şi cred că "păgubiţii" ascund, de fapt, alte nereguli. Băncile nu ţin evidenţa bunurilor.
UPDATE. Alte trei furturi au fost reclamate, astăzi, de deținătorii unor cutiil de valori, din Pitești. „Au fost reclamate patru furturi astăzi, trei ieri și una vineri. Și în ultimele cazuri, victimele spun că le-au dispărut peste 100.000 de euro„, au dezvăluit pentru EVZ surse din rândul anchetatorilor. În Pitești, numărul furturilor sesizate se ridică, până acum, la opt. La cestea se adaugă cele sesizate în luna iulie, la o altă bancă din Ploiești.
UPDATE. În urmă cu puțin timp, un piteștean a sunat la 112 pentru a reclama că i-au dispărut peste 200.000 de euro din cutia de valori. El reclamă dispariția de la aceeași bancă ca și a afaceristul Eugen Florea, care a sesizat, vineri, un furt de circa 500.000 de lei.
Ieri, alți doi oameni spun că și-au verificat cutiile de valori și au constatat că le lipsesc sume mari de bani. Ei au reclamat la Poliție că le-au dispărut 400.000 și, respectiv, 130.000 de euro.
Banca vizată de cele cinci reclamații, BCR, a transmis,la solicitarea Mediafax, că unitatea colaborează cu Poliţia şi a pus la dispoziţia anchetatorilor toate probele materiale şi înregistrările electronice „pentru stabilirea adevărului".
„Configuratia sistemului de securitate face imposibil accesul neautorizat şi neînregistrat în camera de tezaur a casetelor de valori. Conform procedurii, casetele de valori pot fi deschise numai cu cheile unice de acces aflate în posesia clienţilor, după acţionarea, în prealabil, a unei alte chei unice aflate în posesia băncii. Conform aceleiaşi proceduri, clienţii nu sunt îns