Scris de Alexandra Lăzureanu - Luni s-au implinit 25 de ani de la înfiinţarea Spitalului Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix.
Momentul aniversar a fost marcat printr-o reuniune a colectivului, organizată de către conducerea unităţii. În cele ce urmează, vom prezenta succint istoricul, structura şi reperele importante în activitatea spitalului: Proiectat cu o capacitate de 155 de paturi, construcţia sa a demarat la începutul anului 1976, prin finanţare din Fondul de Stat. După finalizarea construcţiei, actul de naştere al spitalului îl constituie decizia nr. 489/28.10.1988 a Consiliului Popular al judeţului Bihor – Comitetul Executiv. Art. 1 al deciziei dispune: ,, Pe data prezentei se înfiinţează Spitalul de recuperare medicală din staţiunea ,,Felix” cu capacitatea de 155 paturi, unitate nouă cu personalitate juridică în subordinea Consiliului Popular al judeţului Bihor – având categoria II de unitate sanitară”. De la înfiinţarea sa, spitalul asigură servicii complete de reabilitare medicală la toate nivelele (consultaţii de specialitate, tratament ambulatoriu, spitalizare continuă), oferite de o echipă multidisciplinară (medici, asistenţi medicali, kinetoterapeuţi, fiziokinetoterapeuţi, terapeuţi ocupaţionali, psihologi, infirmiere, îngrijitoare, educatori, instructori de activitate).
La realizarea misiunii sale, un aport important îl constituie gradul ridicat al dotării cu aparatură medicală de specialitate modernă. În acest moment, spitalul are o capacitate de 260 paturi (150 paturi la cele 2 secţii clinice R.M.F.B. adulţi din Băile Felix şi 110 paturi la secţia clinică R.M.F.B. copii din Băile 1 Mai). Structura organizatorică aprobată mai cuprinde: ambulatoriu integrat; laboratoare de recuperare medicină fizică şi balneologie (baze de tratament); laborator de analize medicale; laborator de explorări funcţionale; laborator de radiologie şi imagisti