Dell se va delista de pe piaţa Nasdaq din SUA la închiderea şedinţei bursiere de marţi, ca urmare a finalizării tranzacţiei prin care compania este preluată pentru 24,9 miliarde de dolari de către fondatorul Michael Dell şi fondul de investiţii Silver Lake.
Achiziţia, care implică şi retragerea de pe bursă, pune capăt unui deceniu în care Dell a fost unul dintre cei mai mari producători de PC-uri listaţi.
La fel ca alte companii rivale, Dell a fost luată prin surprindere de declinul rapid al pieţei PC în ultimii ani, odată cu ascensiunea smartphone-urilor şi tabletelor, notează New York Times
Acţiunile Dell, cel mai mare producător de PC-uri din lume pentru scurt timp în ultimul deceniu, s-au prăbuşit de la peste 50 de dolari în perioada de glorie din anii 2000 la 13,75 de dolari, preţul la care a fost cumpărată compania.
"Începând de azi, Dell începe un nou capitol ca o companie privată", a spus directorul general al companiei, Michael Dell.
Michael Dell a înfiinţat compania în perioada studenţiei în 1984 şi a construit-o într-un model de producţie şi management al lanţului de furnizori.
El încearcă acum să reorienteze producătorul de PC-uri către servicii destinate companiilor. Fondatorul a delistat compania, întrucât consideră că o astfel de transformare s-ar putea desfăşura mai uşor fără atenţia permanentă a investitorilor şi analiştilor pe bursă. Dell se va delista de pe piaţa Nasdaq din SUA la închiderea şedinţei bursiere de marţi, ca urmare a finalizării tranzacţiei prin care compania este preluată pentru 24,9 miliarde de dolari de către fondatorul Michael Dell şi fondul de investiţii Silver Lake.
Achiziţia, care implică şi retragerea de pe bursă, pune capăt unui deceniu în care Dell a fost unul dintre cei mai mari producători de PC-uri listaţi.
La fel ca alte companii rivale, Dell a fost