Interviu cu Ioan Bercea, primarul comunei Craiva
Văzând-o după o vreme mai îndelungată, comuna Craiva a arătat schimbată dar cu un aspect frumos. Așa după cum zice multă lume, pe bun drept, valaoarea unui primar se vede și după aspectul satelor și al centrului de comună, pe care îl vede un trecător neavizat. În Craiva primul lucru ce impresionează este curățenia stradală. Aspect pozitiv pe care l-am rematrcat imediat ce am intrat în satul Chișlaca.
Pe primarul Ioan Bercea l-am prins într-o zi foarte încărcată. Aceasta deși am stabilit un prim contact telefonic înainte de a pleca la drum. Problemele însă au apărut mai apoi și trebuiau rezolvate.
Comuna Craiva este situată în zona de contact a câmpiei înalte a Susagului cu Dealurile Mărăuşului şi Munţii Codru-Moma, pe cursul râului Sartiş, cu o suprafaţă administrativă de 11490 ha. Administrativ, în componenţa comunei intră zece sate: Craiva – sat reşedinţă de comună (la 85 km de Arad), Chişlaca, Ciunteşti, Coroi, Mărăuş, Rogoz de Beliu, Stoineşti, Susag, Șiad şi Tălmaci.
Discuția am purtat-o, astfel, chiar pe teren, și a început după ce ne-a precizat câteva aspecte de început.
- Spuneți-ne pe scurt care au fost prioritățile, având în vedere că sunt un număr mare de sate aparținătoare comunei?
- Obiectivul meu principal și prioritar, pot spune, a fost și este modernizarea drumurilor. Poate știți deja că eu am avut deja și licitația cu firma care a lucrat la Autostrada din Arad „Romstrade“ până să cadă aceasta. Și acum am fost obligat să reiau din nou toate demersurile. Deci vă dați seama ce întârziere, ce pierdere de vreme. Acum puteau fi asfaltate drumurile în comună dacă nu erau probleme cu acestă firmă, probleme pe care noi încă nu le știm.
- Ce alte proiecte și planuri mai sunt în desfășurare?
- Mai avem planuri legate și de alte aspecte ale modernizării cum ar f