Micii patroni vrânceni cer reducerea cu 50% a coeficienților din noul impozit forfertar care ar trebui să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2014. Noul tip de impozit a fost discutat, ieri, la Comisia de Dialog Social de la Prefectură. Proiectul stabilește noul mod de impozitare a afacerilor din hoteluri, vulcanizări, vopsitorii auto, restaurante, pensiuni turistice. Deși este doar un proiect de act normativ, micii întreprinzători din județ solicită modificarea coeficienților în baza cărora se va plăti noul impozit. Președintele Patronatului IMM Vrancea, Ion Roman, a firmat că impozitul va avea ca efect reducerea birocrației însă crede că valorile de impozite sunt „umflate un pic și puțin cam mari“. „Faceți o tarifare astfel încât să plătească cât mai mulți și să nu fie nevoiți să închidă afacerile pentru că nu pot plăti. La nivelul Patronatului IMM s-a cerut o reducere de 50% a valorilor impozitului forfetar“, a afirmat Ion Roman. Acesta a arătat că acum plătește un impozit de 800 lei, iar conform grilei noului impozit forfetar, ar trebui să achite trei mii de lei.
La rândul lor, reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Vrancea au arătat că introducerea noului tip de impozit va duce la asigurarea unui mediu concurențial corect pentru patroni. Constantin Grigorică a spus că acest tip de impozit ar trebui chiar extins și la alte servicii. „Cred că ar putea fi extins și la alte servicii, la frizerii, saloane de coafură. Este nevoie ca firmele să aibă un mediu concurențial corect, pentru că acum unii plătesc, alții nu plătesc, nu se dau bonuri fiscale“, a afirmat Constantin Grigorică.
Micii patroni vrânceni cer reducerea cu 50% a coeficienților din noul impozit forfertar care ar trebui să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2014. Noul tip de impozit a fost discutat, ieri, la Comisia de Dialog Social de la Prefectură