Discuţiile privind rectificarea bugetară "nu sunt picate din lună", în funcţie de evaluări s-a ajuns la această situaţie, însă proiectul poate suferi modificări în şedinţa de Guvern, a declarat marţi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, la conferinţa Mediafax Talks about Innovation in HealthCare.
Ministrul Sănătăţii a declarat că vrea să clarifice unele "distorsiuni", întrucât a observat că este "o mare emoţie referitoare la rectificarea bugetară".
"Eu nu pot să fac acum consideraţii de ce este necesară rectificarea şi de ce se face în minus. Sunt alţi colegi care au responsabilităţi în acest domeniu şi cred că sunt explicaţii date. A face comentarii pe un proiect aflat pe site-ul Ministerului de Finanţe Publice este atributul media, dar nu atributul miniştrilor. Proiectul, mai ales când vorbim de buget, intră în şedinţa de guvern şi, de foarte multe ori, suferă modificări. Ce ar însemna azi să vă fac comenatrii şi mâine, în şedinţa de guvern, să se facă modificări?", a spus ministrul Sănătăţii.
Eugen Nicolăescu a explicat că unele ministere au bani pe care nu îi pot folosi până la sfârşitul anului, acesta fiind motivul pentru care s-a decis ca acele sume să fie direcţionate către sectoare care au nevoie.
"Corect faţă de colegii mei şi de bugetul acestei ţări este să identifici posibilităţi de consum şi ce nu se poate consuma, atunci o parte din bani mai bine îi alocăm altor sectoare care au nevoie. Ştiu că ministerul domnului Stroe nu are banii pentru salariile poliţiştilor până la sfârşitul anului. Mai e ceva: cheltuielile de la investiţii nu se pot duce către alte zone, deci ei trebuie să meargă tot către zone de investiţie şi s-au identificat investiţii nedecontate", a mai spus Nicolăescu.
Ministrul a precizat că discuţiile privind rectificarea bugetară au loc de câteva săptămâni şi "nu sunt picate din lună".
"Sunt disc