Pe piața muncii se duce o luptă destul de strânsă pentru fiecare post nou scos la concurs. Este ceva obișnuit ca pe site-urile de recrutare, la un singur loc de muncă, să aplice sute sau chiar mii de persoane. Unii aplicanți nu au un loc de muncă, iar alții doresc să își schimbe jobul cu un altul mai bun. Fiind atât de multe CV-uri care trebuie analizate, diferența între a avea sau nu loc de muncă se face la nivel de detalii.
Se poate ca și o singură propoziție din CV să vă fure șansa la un loc de muncă. Mare atenție! Prima impresie pe care un angajator și-o face despre dumneavoastră este prin intermediul CV-ului, care ar trebuie să vă reprezinte întocmai personalitatea și experiența.
Cercetând informațiile oferite de mai multe site-uri de recrutări, am pregătit pentru dumneavoastră o listă cu 8 lucruri pe care nu ar fi indicat să le menționați în CV:
1. Ce nu ți-a plăcut la ultimul loc de muncă. Nu ar fi bine să faceți o evaluare a ultimului loc de muncă. Într-un interviu oricum veți fi întrebați de ce ați părăsit ultimul loc de muncă și puteți folosi acest lucru în favoarea dumneavoastră. O explicație prin care să argumentați că doriți să activați într-o afacere care oferă alte perspective sau care oferă provocări și care vă solicită mai mult, ar fi mai potrivită.
2. Experiență de muncă irelevantă. Locurile de muncă anterioare care nu au nicio legătură cu actualul post pe care aplicați, nu ar trebui menționate. Nu vor fi decât informații de umplutură pentru CV, care s-ar putea să îi enerveze pe cei de la HR. Există și alte modalități prin care puteți dovedi de ce abilități dispuneți, așa că axați-vă numai pe ce este relevant.
3. Nu deformați adevărul în privința experienței sau educației. Dacă ați lucrat sau nu pe o poziție un anumit număr de ani, se poate verifica ușor printr-un telefon. Mai bine păstrați-vă o atitudine pozitivă