Primăria Coloneşti continuă seria abuzurilor la adresa celor ce nu-şi înclină capul în faţa intereselor unei clici care, cu rădăcini bine înfipte în comună, rezistă oricăror asedii ale legii atunci când cineva încearcă să renormalizeze o realitate strâmbă.
Unul dintre ultimele abuzuri la care autorităţile comunei s-au dedat este legat de demolarea unor grajduri pe care un investitor le-a cumpărat în ideea de a înfiinţa în localitate, prin programul SAPARD, o fermă de caprine şi o fabrică de lactate, investiţii care ar fi urmat să creeze locuri de muncă atât de râvnite de oamenii din spaţiul rural şi, în acelaşi timp, atât de absente. Fapta autorităţilor l-a şocat pe proprietarul grajdurilor.
„Investiţia pe care eu am vrut s-o fac în Coloneşti ar fi trebuit să bucure autorităţile locale, ba chiar, în spiritul dezvoltării economice a localităţii, să le determine să acorde anumite facilităţi”, spune investitorul.
Nu doar că factorii decidenţi ai comunei nu au acordat nici o facilitate în acest caz, dar, pentru că anumite interese locale de substrat n-au fost satisfăcute, omului revenit cu gânduri bune în localitatea de baştină i s-au pus atâtea beţe-n roate, încât s-a ales praful de tot planul său de afaceri.
Istoria cazului pe scurt
Unul dintre episoadele poveştii lui Viorel Giurescu, revenit la maturitate în comuna natală pentru această investiţie, a făcut obiectul unei investigaţii jurnalistice Gazeta Nouă în urmă cu circa două luni. Scriam atunci că omului i-a venit ideea unei afaceri în comuna natală în 2002, când a căutat locul şi infrastructura potrivită, găsind totul în incinta fostei ferme zootehnice a comunei, ale cărei construcţii şi terenuri aferente au fost preluate în proprietate, după 1990, împreună cu toate mijlocele fixe ale fostului CAP, de localnicii asociaţi în cadrul unei societăţi agricole denumi