Grupul de Initiativã Rapidã pentru salvarea copiilor abuzati din judetul Vaslui este departe de a-si atinge obiectivul. La întâlnirea cu primarii din judet, Radu Renga, prefectul judetului Vaslui, a admis cã cã sistemul de interventie are rezultate modeste. “Vã rog sã semnalati Prefecturii, Politiei, toate cazurile din cadrul comunitãtilor, pentru a putea face ceva pentru copii si bãtrâni”, le-a cerut Renga primarilor.
La sfârsitul anului trecut, Prefectura Vaslui a înfiintat un grup de interventie rapidã (GIR), pentru scoaterea copiilor din familiile cu probleme. Sistemul are ca obiectiv comunicarea rapidã între autoritãtile locale si judetene în vederea depistãrii cazurilor de abuzuri din familii. “Pânã la modificarea legislatiei în domeniu, nu putem sta cu mâinile în sân. Dorim ca toate aceste institutii sã culeagã informat ii din comunitãti, date care sã ajungã rapid la Protectia Copilului, pentru a se interveni chiar si pentru perioade temporare. Chiar dacã va fi o alarmã falsã e bine sã mergem la fata locului, sã nu ne mai confruntãm cu ceea ce s-a întâmplat la Solesti. Acolo, fetita a spus bunicii cã tatãl o amenintã cã o omoarã, însã nimeni nu a intervenit”, spune, nu cu foarte mult timp în urmã, prefectul Radu Renga. De altfel, acest cad mai mult decât dramatic a stat la baza înfiintãrii GIR Vaslui, o structurã lucrativã extrem de bine primitã la momentul înfiintãrii. Pe de altã parte, la nivelul judetului Vaslui sunt peste 3.000 de copii care au pãrintii plecati în strãinãtate, iar autoritãtile doresc sã se implice pentru a evita alte tragedii în cadrul acestor familii.
Grupul de Initiativã Rapidã pentru salvarea copiilor abuzati din judetul Vaslui este departe de a-si atinge obiectivul. La întâlnirea cu primarii din judet, Radu Renga, prefectul judetului Vaslui, a admis cã cã sistemul de interventie are rezultate modeste. “Vã rog sã semnalat