Prezent la inaugurarea lucrărilor la baza antirachetă de la Deveselu, Ion Aliman, primarul comunei, a vorbit despre beneficiile de care se bucură oamenii din localitatea olteană odată cu decizia montării elementelor din scutul NATO, lângă Caracal. Pe lângă canalizare, alimentare cu apă şi drumuri, oamenii şi-au găsit şi locuri de muncă.
Ion Aliman a identificat primul avantaj al localităţii pe care o păstoreşte, după decizia instalării elementelor din scutul antirachetă în baza militară de la Deveselu. Edilul a opinat că, în cazul unui alt scenariu, comuna situată la şase kilometri de Caracal nu ar fi beneficiat prea curând de lucrări de infrastructură şi utilităţi.
„Viaţa noastră a început să se schimbe încă de la începutul anului 2013 când au început cele trei proiecte - de alimentare cu apă, canalizare şi modernizarea drumurilor, având în vedere că Deveselu n-a beneficiat nici măcar de un metru de canalizare, până acum. Văd că lucrurile se desfăşoară în ritm alert, foarte bine pentru noi, în aşa fel încât până la sfârşitul anului să putem da în folosinţă alimentarea cu apă şi canalizarea, plus staţia de epurare”, a spus Aliman.
Primarul a mai adăugat că oamenii din comună sunt obişnuiţi ca baza să fie operaţională, obiectivul militar fiind pus sub conservare de mai mulţi ani.
„Noi sperăm ca ziua de astăzi să fie istorică, având în vedere cu ceea ce se va întâmpla cu Deveselu şi vreau să aveţi în vedere că locuitorii noştri sunt obişnuiţi cu armata, cu o bază militară - aici a fost operaţională o bază de aviaţie, după cum se cunoaşte”, a adăugat primarul.
Aliman a precizat şi că reprezentanţii Ministerului Dezvoltării s-au ţinut de promisiune şi au alocat fondurile necesare pentru finalizarea lucrărilor la canalizare şi la staţia de epurare.
„Discuţiile privind fondurile s-au materializat, avem încă c