Proiectul Liberty Technology Park Cluj, iniţiat de omul de afaceri Ion Sturza pe platforma fostei fabrici de mobilă Libertatea, avansează conform graficului.
Prima etapă va fi livrată la finele trimestrului al IV-lea al acestui an şi implică reconversia clădirilor existente într-un total de 8722 metri pătraţi de spaţii pentru birouri clasa A, o cafenea şi un restaurant. În această etapă vor fi finalizate şi amenajările spaţiilor verzi şi ale parcării.
Primii chiriaşi vor beneficia, de asemenea, de spaţii destinate organizării de evenimente, săli de conferinţe, o sală de fitness, terenuri de sport multifuncţionale, locuri de parcare, piste şi rasteluri de biciclete şi, nu în ultimul rând, locuri de joacă pentru copii. Alături de acestea, Liberty Technology Park Cluj pune la dispoziţia chiriaşilor şi o gamă completă de servicii şi facilităţi premium. Unul dintre primele spaţii închiriate în cadrul parcului tehnologic este ocupat de primul accelerator business din România: Spherik Accelerator.
Prin infrastructura creată, Liberty Technology Park Cluj contribuie semnificativ la dezvoltarea oraşului Cluj-Napoca, al doilea centru universitar ca importanţă din ţară, punând accent pe dezvoltarea noilor tehnologii şi pe interdisciplinaritatea acestora. În plus, crearea acestui parc tehnologic va ajuta la creşterea interesului companiilor din zona de IT pentru dezvoltarea activităţii lor în regiune, valorificând astfel şi potenţialul educaţional şi de resurse umane prezent aici.
Infrastructura internă de date a Liberty Technology Park Cluj a fost realizată cu ajutorul Hewlett-Packard, compania furnizând toate elementele de reţelistică şi software necesare. Pornind de la o analiză atentă a nevoilor companiilor din industria IT, implementarea ia forma unei soluţii end-toend deschisă, sigură şi flexibilă, bazată pe echipamente HP de ultimă generaţie, cu f