TIMISOARA. Valul de contestatii care a urmat examenului de primire in profesia de avocat, ca o consecinta a modului subiectiv in care au fost corectate unele lucrari ale candidatilor, a bulversat de-a binelea rezultatele finale ale sesiunii de admitere – septembrie 2013.
Astfel, daca la o prima “strigare” au fost declarati admisi in barourile din Romania un numar de 460 de candidati, din totalul celor 2244 de absolventi de Drept care s-au prezentat la concurs, recorectarea lucrarilor cu note contestabile a dus la primirea in profesia a inca 308 candidati.
Doar in Timis, contestatiile au facut ca usile Baroului sa se deschida pentru inca 24 de candidati, in acest fel cifra finala a admisilor crescand de la 33 la 57. Nici nu putea fi altfel, in conditiile in care, la reevaluarea lucrarilor, unele note s-au majorat si cu 3 – 4 puncte.
“Daca in anii trecuti, rareori a fost admisa vreo contestatie, in acest an s-a batut orice record! Numarul mare de candidati carora li s-au majorat notele la recorectare poate fi explicat in doua moduri: fie prin incompetenta membrilor comisiilor de examinare, fie prin punerea in opera a unor fapte de coruptie!”, spune unul dintre venerabilii avocati ai Timisoarei.
Spre exemplu, daca initial, lucrarea Codrutei Straut la Drept Civil a fost notata cu 6,95, dupa recorectare aceasta a fost majorata la 9. Suficient ca tanara sa ajunga deasupra liniei admisilor. Si Alexandra Demian a avut castig de cauza dupa contestatie, nota sa la Drept Civil crescand de la 6.20 la 8. Spectaculoasa a fost indreptarea erorii de notare si in cazul lui Razvan Sorin Prisca, care a beneficiat de nu mai putin de 3 puncte in plus, tot la Drept Civil. In acest fel, 4,42 s-a transformat in 7,42, iar intrarea in profesia de avocat n-a mai fost vazuta ca pe o himera.
“Nu am absolut nici macar un minut la dispozitie! Va multumesc pentru solic