După ce Consiliul de Administraţie al Tarom a refuzat ieri să discute o prelungire a mandatului lui Christian Heinzmann la şefia companiei, ceea ce echivalează cu destituirea acestuia, soarta managerului belgian rămâne la mâna Adunării Generale a Acţionarilor, formată din 6 funcţionari, majoritatea fideli ministrului Ramona Mănescu.
Consiliul de Administraţie al liniei aeriene naţionale Tarom (CA Tarom) nu a discutat marţi după-amiază o prelungire a mandatului belgianului Christian Heinzmann la şefia Tarom, ceea ce echivalează, cel puţin deocamdată, cu încetarea mandatului acestuia începând cu data de 19 noiembrie.
Mandatul iniţial avea o durată de 4 ani. În urma unor discuţii purtate de acesta cu CA Tarom, condus de bancherul Dan Pascariu, Heinzmann a fost de acord cu reducerea duratei mandatului la un an.
Conţinutul discuţiilor purtate marţi de către cei 5 membri ai Consiliului de Administraţie nu au fost făcute publice, iar informaţiile sunt contradictorii. În timp ce surse din Tarom au declarat Agerpres că au fost luate ”decizii mai mult sau mai puţin de rutină”, alte surse, citate de Adevărul, au afirmat că lui Heinzmann i s-a înmânat o evaluare negativă a activităţii sale.
Oficiali din cadrul AGA au declarat că într-o atare situaţie, mandatului lui Heinzmann i se va pune punct la data de 19 noiembrie. Acestea au adăugat că există chiar posibilitatea ca membrii CA Tarom să fie schimbaţi dacă ei vor continua să se opună prelungirii mandatului lui Heinzmann iar Ministerul Transporturilor va dori contrariul.
Ramona Mănescu, doar un arbitru indiferent?
Se pune întrebarea: este ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu atât de lipsită de mijloace pe cât declară aceasta public? ”Cum poate acţionarul majoritar să tragă la răspundere un membru al CA, respectiv pe dl. Pascariu, să spunem, dacă în contractul său de mandat nu sunt criteri