Localnicii din Pungeşti nu renunţă la proteste. Mai mult decât atât, se pregătesc pentru iarnă: şi-au strâns provizii de mâncare, iar în câteva zile vor începe şi construcţia unei cabane în care să se adăpostească de vremea rea.
Locuitorii din Pungești, dar și activiști de mediu din București, Iași, Galați, Brașov, Sibiu sau Timișoara păzesc pe rând intrarea spre lotul de pământ unde urmează să fie amplasată prima sondă de explorare a gazelor de șist. Pentru că temperaturile sunt din ce în ce mai scăzute, oamenii spun că vor ridica o construcție provizorie din lemn pe terenul unui localnic.
„O să facem focul. O să vină un cort mai mare în care noi o să ne punem paturile în care să ne strângem toţi la un loc. O să se încălzească de la unul la altul. Dacă sunt mai mulţi oameni la un loc este mai uşor,” a explicat un activist.
Protestatarii primesc ajutoare de la localnici, dar și de la susţinători din toată ţara. În plus, în zona în care a fost stabilită tabăra a fost ridicată și o troiță. „Este forţa pe care ne-o dă părintele Iustin Pârvu să continuăm şi să rezistăm chiar dacă pe timp de noapte este destul de frig iar iarna ne bate la uşă dar rezistăm,” a spus Constantin Pâslaru, reprezentant PER Iași.
Duminică, protestatarii însoţiţi de localnicii din Pungeşti vor să meargă pe jos, cu căruţe şi tractoare, pâna la Prefectura Vaslui, pentru a-i da un memoriu prefectului Radu Renga.
(Sursa: digi24.ro) Localnicii din Pungeşti nu renunţă la proteste. Mai mult decât atât, se pregătesc pentru iarnă: şi-au strâns provizii de mâncare, iar în câteva zile vor începe şi construcţia unei cabane în care să se adăpostească de vremea rea.
Locuitorii din Pungești, dar și activiști de mediu din București, Iași, Galați, Brașov, Sibiu sau Timișoara păzesc pe rând intrarea spre lotu