După 14 ani, specialiştii pe urbanism ai primarului Emil Boc s-au trezit că au o problemă cu documentaţia pe baza căreia s-a construit şi se mai solicită construcţii noi în pădurea Făget.
Directorul de la urbanism, Corina Ciban, recunoaşte că Planul Urbanistic Zonal întocmit pentru aria respectivă nu a fost respectat. De cealaltă parte, însă, proiectanţii spun că primăria le cere beneficiarilor prin certificatele de urbanism să facă cabane în zonă. Mai mult, arhitecţii din comisia de urbanism au găsit soluţia: le cer celor care n-au apucat încă să încalce legea să rezolve problema primăriei, prin documentaţii modificatoare care să concorde cu realitatea.
Un beneficiar a supus atenţiei Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului şi Urbanism (CTATU) un proiect privind amenajarea unei cabane - subsol, parter şi etaj - pe strada Liviu Rusu, la nr. 12, în Făget, în zona vila Tuşa. Proiectul a stârnit nemulţumirea arhitecţilor din CTATU, dar şi specialiştilor primăriei, membri în aceeaşi comisie. După ce anul acesta au avizat mai multe cabane în Făget, la şedinţa de luni, au constatat, brusc, că au o problemă: cabanele sunt de fapt locuinţe şi documentaţia pe baza căreia acestea se construiresc nu a fost respectată în proporţie de 90%. "Trebuie refăcut Planul Urbanistic Zonal pentru că acesta nu corespunde cu realitatea. Mi se pare ciudat să proiectezi în virtutea unui PUZ încălcat în proporţie de 90%", a subliniat arhitectul Şerban Ţigănaş, membru CTATU. Şefa Direcţiei de Urbanism a primăriei, Corina Ciuban, a recunoscut că aşa este şi că în zonă s-au edificat locuinţe. Până şi arhitectul-şef al municipiului, Ligia Subţirică, a fost de acord că prin PUZ-ul Făget s-au cerut dotări turistice şi că, la faţa locului, s-au edificat, de fapt, locuinţe.
În schimb, proiectanţii care au susţinut documentaţia au declarat că primăria a fost cea care le-a cerut p