Din dorinţa de a fenta vigilenţa consilierilor locali, în special a celor din opoziţie, în ceea ce priveşte proiectele de hotărâre controversate, Executivul Primăriei municipiului Buzău apelează la diverse tertipuri. Spre exemplu, pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de astăzi a Consiliului Local Municipal a fost indrodus un proiect de hotărâre ce vizează transferul unui teren situat în municipiul Buzău, având număr cadastral 63.330, din proprietate privată, în proprietatea publică a municipiului. Nimic neclar până aici.
Doar că acest proiect de hotărâre nu este pentru prima dată supusă atenţiei aleşilor municipali, ci pentru a treia oară, dar sub o altă formulare a titlului acestuia.
Hotărârea în cauză, promovată sub altă titulatură, a mai fost respinsă de două ori până acum, ultima dată luna trecută, când a fost, şi face referire, de fapt, la trecerea Cartierului Orizont (terenul situat în municipiul Buzău, tarlaua 31, parcela 374) din proprietatea privată în proprietatea publică a municipiului, precum şi încetarea dreptului de superficie constituit în favoarea Societăţii Comerciale „Concas” S.A. Buzău. Cum aleşii Opoziţiei s-au abţinut de la vot, şi astfel, proiectul în cauză a „picat“ de două ori, consecutiv, neîntrunind majoritatea necesară pentru a putea deveni hotărâre de Consiliu, Executivul Primăriei a schimbat acum titlul proiectului. Asta nu face decât să ridice şi mai multe semne de întrebare referitoare la strategia prin care municipalitatea, prin Executivul Primăriei, încearcă să găsească modalitatea, fentând vigilenţa unor aleşi municipali, de a asigura, din bani publici, dotarea cartierului „Orizont” cu utilităţi, amenajarea de alei şi asigurarea iluminatului stradal, fapt realizabil numai în condiţiile în care deliberativul local aprobă trecerea terenului pe care este construit acest cartier din domeniul privat al municipiului Buzău