Aproximativ 4 tone de carne de la Avicola Călăraşi a fost pusă sub sechestru de către inspectorii sanitar veterinari din Cluj. Toată cantitatea de carne se află la magaziul Selgros.
Potrivit directorului Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Cluj, Nicolae Pivariu, există suspiciuni potrivit cărora carnea de pui provenită de la Avoicola Călăraşi ar fi infestată.
„Având în vedere informaţiile apărute în mass media, ni s-a cerut, printr-o adresă, să dirijăm carnea spre neutralizare. Carnea trebuie testată. La această oră avem inspectori la faţa locului şi pot să vă spun că toată cantitatea de carne este pusă sub sechestru”, a declarat Nicolae Pivariu.
Şeful DSVSA Cluj a precizat că se urmăreşte să se afle cu exactitate provenienţa cărnii, iar aceasta va fi testată. Tot acesta a mai precizat pentru citynews.ro că nu are cunoştinţă, la această oră, că ar fi vorba de carne alterată.
Peste 13 000kilograme de carne de pasăre au fost retrase de la consum în mai multe localităţi din ţară. Până acum nu au fost depistate loturi infestate cu salmonella periculoasă pentru om, potrivit reprezentanţilor ANSVSA.
Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Vladimir Mănăstireanu, a declarat astăzi că instituţia pe care o conduce s-a autosesizat în urma informaţiilor privind livrarea de carne de pui alterată de către Avicola Călăraşi către Selgros, conform informaţilor anchetatorilor din dosarul evaziunii de peste 50 de milioane de euro.