Ministerul Educaţiei Naţionale continuă programul naţional “Bani de liceu” şi în anul şcolar 2013-2014. Beneficiarii „banilor de liceu” sunt liceenii care provin din familii al căror venit brut lunar, pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii este de 150 de lei. Sprijinul financiar prevăzut în cadrul programului “Bani de liceu” se acordă pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat. Cuantumul ajutorului este de 180 de lei pe lună.
Cu 8.594 de cereri, judeţul Suceava este, ca şi în anii trecuţi, lider la nivel naţional în ceea ce priveşte numărul dosarelor depuse pentru programul naţional de protecţie socială “Bani de liceu”. Judeţul Suceava s-a situat ani la rând pe locul întâi în ceea ce priveşte numărul de beneficiari ai programului „Bani de liceu”, ministerul de resort suplimentând de fiecare dată fondurile alocate programului, pentru ca toţi solicitanţii eligibili să primească acest ajutor.
În 2012, în Suceava au fost depuse 10.439 de cereri.
În acest an, judeţul nostru este urmat de Iaşi, cu 7.475 de dosare depuse, Vaslui, cu 5.213 dosare, şi Dolj, cu 5.056 de dosare. La polul opus se află judeţele Ilfov, cu 684 de dosare depuse, Covasna, cu 616 solicitări, şi Sălaj, 858 de cereri.
Cele mai multe dosare au fost depuse la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus
42 de unităţi de învăţământ din judeţ se regăsesc în raportul centralizator al cererilor de ajutor financiar de pe siteul Ministerului Educaţiei.
Cele mai multe cereri pentru acordarea sprijinului financiar pe perioada cursurilor liceale au fost depuse de elevi ai Liceului Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus – 710, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni – 593, Colegiului „Andronic Motrescu” Rădăuţi – 541, Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni – 524, Colegiul