* Aproximativ 7.352 de kilograme de carne au fost retrase de la comercializare din magazinele Selgros din Bucureşti
Avicola Călăraşi, compania producătoare de carne de pui care ar urma să fie preluată de Avicola Buzău, este suspectă că ar fi comercializat carne infectată cu salmonela. Autorităţile sanitar-veterinare nu au, până acum, informaţii potrivit cărora carnea de pasăre livrată de Avicola Călăraşi ar fi fost contaminată cu salmonela, iar inspectorii sanitar-veterinari fac verificări pentru a vedea dacă se confirmă sau nu informaţia potrivit căreia carnea infestată ar fi ajuns în comerţ, a declarat, ieri, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu, într-o conferinţă de presă.
Potrivit surselor noastre, sunt şanse minime ca Avicola Călăraşi să fi comercializat carne infectată cu salmonela. Sursele noastre au detaliat: "Doar doi patogeni de tip salmonela pot afecta sănătatea umană, iar până acum cercetările ANSVSA nu au descoperit astfel de patogeni în cazul Avicola Călăraşi. De altfel, dacă oamenii ar fi cumpărat astfel de carne, ar fi manifestat deja simptome".
Suspiciunile au fost declanşate de decizia retailerului Selgros de a retrage din magazinele sale toate produsele livrate de Avicola Călăraşi, din cauza aspectului şi calităţii necorespunzătoare, potrivit unui comunicat al companiei. În data de 11 septembrie 2013, magazinul Selgros din Brăila a trimis direct la distrugere o cantitate importantă de carne de pasăre de la Avicola Călăraşi.
Vladimir Mănăstireanu a precizat că o cantitate de aproximativ 7.352 de kilograme de carne a fost retrasă de la comercializare din magazinele Selgros din Bucureşti. Potrivit şefului ANSVSA, Selgros nu a informat Autoritatea Sanitară Veterinară despre carnea de pasăre retrasă de la comercializare.
Preşedintele Federaţie