Deşi anul viitor se anunţă greu pentru spitale, managerul unităţii din Balş îşi face probleme mai mari în privinţa acreditării, lipsa liftului fiind un impediment major.
Acreditarea programată la Spitalul Orăşenesc Balş pentru trimestrul II 2014 este un obiectiv care le dă şefilor unităţii mari emoţii. Dacă în linii mari activitatea este bine pusă la punct, de ani de zile spitalul fiind unul model în privinţa încadrării în contractul semnat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, dotările par să fie o mare problemă.
„Avem bani să supravieţuim, ne încadrăm în contract. De altfel, de ani de zile, din 2006 chiar, noi n-am mai înregistrat nicio datorie, deşi sunt spitale cărora li s-au plătit arierate de sute de miliarde. Asta ne-am dori, să se trezească cineva şi să-şi îndrepte faţa şi către noi, cei care ne respectăm obligaţiile. Poate ne premiază şi pe noi cineva cu banii pentru lift, pentru că este marea noastră problemă”, a declarat managerul spitalului, medicul Ştefan Stănculescu.
Clădirea în care se desfăşoară activitatea medicală la Balş nu este foarte veche. A fost înălţată în 1985, însă se pare că iniţial a fost gândită pentru altă destinaţie.
„Trebuia să fie un cămin de nefamilişti, sau cam aşa ceva, acesta este şi motivul pentru care mai trebuie umblat la circuitele funcţionale”, a menţionat managerul.
La ultimul etaj, II, sunt cazaţi pacienţii secţiei Interne, la primul etaj sunt gravidele şi proaspetele mămici, iar la parter, chirurgia. Pentru cazurile grave, când trebuie folosită targa, pacienţii sunt purtaţi pe scări de patru angajaţi, brancardieri, asistenţi sau agenţi de pază, cine se nimereşte prin preajmă, pentru că, deşi s-au tot făcut cereri la minister sau autoritatea locală, până acum nimeni n-a decis să aloce trei – patru miliarde lei vechi.
„Mai avem o speranţă, dacă se va înt