Scris de A.S. - Dacă licitaţia pentru reabilitarea centrului istoric al Timişoarei a fost în cele din urmă finalizată şi s-a reuşit semnarea contractului de execuţie, nu acelaşi lucru se poate spune despre alte proiecte pe fonduri europene ale primăriei. De exemplu, proiectul care prevede instalarea unui număr de aproape 100 de camere video în oraş pentru creşterea siguranţei şi cel privind realizarea unei reţele de staţii de închiriere a bicicletelor n-au putut fi demarate încă din cauza problemelor legate de procedurile de achiziţie publică.
Cele două proiecte întârzie să înceapă din cauza problemelor apărute la licitaţii.
Sistemul de supraveghere pentru creşterea siguranţei, prevenirea şi reducerea infracţionalităţii şi criminalităţii în Timişoara prevede instalarea unui număr de 94 de camere video în mai multe spaţii publice din oraş. Vorbim despre un proiect în valoare de aproape 4 milioane de lei.
„A fost postat pe SEAP (n.r. – Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) şi dat jos pentru că au fost foarte multe cereri de clarificare. S-a preferat să se dea jos, să se facă intervenţii în caietul de sarcini şi apoi să se reposteze”, a
explicat primarul Nicolae Robu.
Un alt proiect al primăriei care prevede, printre altele, instalarea de camere pe străzile oraşului este cel de trafic management şi supraveghere video, în valoare de 43,7 milioane de lei. În acest caz nu s-a finalizat încă licitaţia, chiar dacă vorbim despre un proiect despre care autorităţile locale vorbesc deja de câţiva ani. „Licitaţia este în derulare, e postat pe SEAP, în 5 decembrie se deschid ofertele”, a anunţat Robu.
Probleme au fost şi la licitaţia pentru proiectul privind „Modernizarea staţiilor de transport public intermodal la nivelul polului de creştere Timişoara’’, care prevede realizarea unei reţele de 25 de staţii de închiriere a bicicletelor în regim se