Mass-media a dezbătut recent avortul Biancăi Drăguşanu, suportat într-o clinică privată, iar ştirea a fost susţinută de nişte documente medicale. Un renumit ginecolog ne-a explicat de ce toată povestea poate fi pusă sub semnul întrebării.
Câteva foi, respectiv biletul de externare şi fişa de spitalizare de zi ale Biancăi, ambele fără antet şi ştampile, au făcut vâlvă în presă. Din ele reieşea că roşcata a făcut un avort la cerere, fapt confirmat şi de ea. Paradoxul este că, dacă lucrurile ar sta exact aşa cum reiese din respectivele documente, iar Bianca ar fi avortat un produs de concepţie cu vârsta de cinci săptămâni, ea ştia că este gravidă încă de când şi-a operat picioarele la o clinică din Ungaria. Dacă, pe data de 26 octombrie, sarcina ei ar fi avut cinci săptămâni, categoric pe data de 9 octombrie, când s-a operat, cu anestezie generală, la Budapesta, roşcata ştia că este gravidă şi avea posibilitatea să amâne intervenţia.
Anestezia generală afectează fătul
"Niciun chirurg din lume nu ar fi operat o gravidă. Dacă intervenţia se realizează cu anestezie generală şi pacientei i se fac înainte analize de sânge şi radiografie, ori sarcina apare la analize, ori ea declară, pe propria răspundere, că nu este însărcinată. Substanţele folosite la anestezia generală intră în sângele pacientei şi, dacă este gravidă, ajung şi la făt. În plus, anestezia generală produce şi o depresie respiratorie. Din aceste motive, la cezariană bebeluşul este scos rapid din uter. Dacă o gravidă este operată cu anestezie generală şi păstrează sarcina, fătul poate avea malformaţii. Este mai puţin probabil să avorteze spontan, însă există şi riscul ca sarcina să se oprească din evoluţie", explică un renumit ginecolog, managerul unei clinici private.
"Pentru o întrerupere de sarcină la cerere nu se dă bilet de externare, mai al