„Mărinimosul boeriu”
„Ilustrul boeriu Iorga cav. de Popovici a dat 60 de florini, jumătate lăsaţi de reposatul boeriu Costachi de Mârza, ca să se cumpere pentru şcolarii dela şcoala din Stroieşti cărţi, requisite şcolare şi încălţăminte. În 13 Octombrie a.c.n. s’au împărţit aceste obiecte între şcolari, aşa că fiecare a primit cărţile şi requisitele necesare, dintre cei sărmani însă băieţii au căpătat opinci, iar copilele papuci. Rămănând din această sumă 2 florini şi de 30 creiţari, mărinimosul boeriu a mai adaos suma necesară pentru ca să se cumpere pentru şcoală icoanele Majestăţii Sale prea graţiosul nostru Împărat”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul IV, nr. 82, Cernăuţi, Duminică 16/28 Octombrie 1894.
„Arăturile de toamnă”
„Cooperativele agricole de producţie din Şcheia, Moara, Salcea şi Bosanci se situează în grupul fruntaş în privinţa executării arăturilor pentru însămînţările de primăvară...Mult rămase în urmă sînt însă cooperativele agricole de producţie din Burdujeni, Prelipca, Ipoteşti, Adîncata, Plopeni. În aceste unităţi, arăturile făcute sînt de cca. 100 sau cel mult 120 ha. Este de datoria consiliilor de conducere să întreprindă măsuri corespunzătoare pentru urgentarea eliberării terenului de recoltă şi, printr-o strînsă colaborare cu brigăzile de tractoare, să intensifice ritmul arăturilor de toamnă”.
„Zori Noi”, Anul XX, nr. 5553, Suceava, Octombrie 1965.
„Mărinimosul boeriu”
„Ilustrul boeriu Iorga cav. de Popovici a dat 60 de florini, jumătate lăsaţi de reposatul boeriu Costachi de Mârza, ca să se cumpere pentru şcolarii dela şcoala din Stroieşti cărţi, requisite şcolare şi încălţăminte. În 13 Octombrie a.c.n. s’au împărţit aceste obiecte între şcolari, aşa că fiecare a primit cărţile şi requisitele necesare, dintre cei sărmani însă băieţii au căpătat opinci, iar copilele papuci. Rămănând din această sumă 2 flor