În octombrie 2008, la Oradea se înfiinţa primul spital privat din Transilvania, cu 87 de paturi, rămas şi până în prezent cel mai mare, cu 130 de paturi şi peste 20 de specialităţi.
Într-o conferinţă de presă pe care a organizat-o pentru a marca cei cinci ani de activitate, administratorul spitalului, dr. Ovidiu Cacuci, a afirmat că se mândreşte cu faptul că până în prezent medicii de aici au tratat în ambulator peste 500.000 de pacienţi, alţi 45.000 de pacienţi fiind spitalizaţi, dintre aceştia peste 70% pentru diferite intervenţii chirurgicale.
Rapiditate şi exclusivităţi
"Spitalul Pelican se caracterizează prin faptul că avem pacienţi care doresc o spitalizare scurtă, intervenţii rapide, cu riscuri minime de complicaţii, cu recuperare rapidă şi servicii integrate", a declarat dr. Cacuci.
Spitalul are 8 săli de operaţii, serviciu de ambulanţă propriu, laborator şi centru de imagistică, specialităţile chirurgicale acoperite fiind cele de ortopedie, chirurgie generală, urologie, ORL, oftalmologie, gastroenterologie, obstetrică-ginecologie şi dermatologie, iar cele medicale de cardiologie, medicină internă, reumatologie, endocrinologie şi neonatologie.
"Suntem singurii din judeţul Bihor care efectuează intervenţii chirurgicale de colecist laparoscopic prin metode minim invazive, cu incizie de un centimetru, intervenţii în cancerul acolo-rectal laparoscopic, cu durată de spitalizare şi risc de complicaţii extrem de mici, cu durată de spitalizare medie mai mică de 3 zile, faţă de 6 zile cât este durata medie de spitalizare în sistemul public, care am tratat pacienţi cu obezitate morbidă, aducându-i de la 140-160 kilograme la 60-70 kilograme, care facem protezări de gleznă, transplanturi de ligamente încrucişate, pacienţii fiind sportivi de mare performanţă, şi singurii care facem transplanturi de cartilaj articular, de la o articulaţie la alta"