O cantitate de patru tone de carne de pui provenita de la Avicola Calarasi si retrasa dintr-un supermarket din Cluj-Napoca a fost pusa sub sechestru, azi, 30 octombrie, de reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Cluj, existand suspiciunea infestarii cu salmonella. Directorul DSVSA Cluj, Nicolae Pivariu, a declarat corespondentului Mediafax ca urmeaza sa fie luate probe din carne pentru analiza, in vederea confirmarii sau infirmarii suspiciunii.
"Inspectorii DSVSA Cluj au pus, miercuri, sechestru pe o cantitate de patru tone de carne de pui care a fost retrasa de la consum de la un supermarket din Cluj-Napoca. Cei de acolo ne-au cerut sa eliberam documente in vederea neutralizarii carnii, au vrut sa o duca la Protan Dej pentru a fi distrusa. Exista suspiciunea ca ar fi fost infestata cu salmonella. Joi vom lua probe pentru analiza, iar rezultatul il asteptam in patru zile. Carnea a provenit de la Avicola Calarasi", a spus Pivariu. Potrivit acestuia, in cazul in care se va confirma suspiciunea de salmonella, se va emite o alerta nationala.
Peste 13.500 de kilograme de carne de pasare au fost retrase in Bucuresti si Brasov, cu ocazia verificarilor vizand lantul de supermarket-uri Selgros, pana in prezent nefiind depistate loturi infestate cu salmonella periculoasa pentru om, potrivit reprezentantilor ANSVSA. Presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Manastireanu, a precizat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca institutia pe care o conduce s-a autosesizat in urma informatiilor privind livrarea de carne de pui alterata de catre Avicola Calarasi, la "un lant de supermarket-uri", destinatar fiind Selgros, conform informatiilor anchetatorilor din dosarul evaziunii de peste 50 de milioane de euro.
Manastireanu a spus ca au fost