Pecicanii au mai bifat, ieri, finalizarea unui nou proiect pe fonduri europene, realizat de fapt prin cooperare transfrontalieră, intitulat: „Program complex de reabilitare a biotopelor de sărătură şi de apă pe terenuri ocrotite prin creşterea şi folosirea speciilor autohtone”. Concret, a fost tăiată pan- glica inaugurală a unui extrem de futurist și frumos Centru de Informare Turistică – având forma unei „foci stilizate“ – amplasat în vecinătatea imediată a Fermei de Bivoli. Pe lângă toate facilitățile moderne de informare turistică, interiorul Centrului conține și un cuptor tradițional de copt pâine (funcțional), în ideea de a face publicitate brendului orașului: gustoasa Pită de Pecica.
Alături de primarul orașului Pecica, Petru Antal, a fost prezent la inaugurare și viceprimarul localității Mórahalom – Ungaria, partener în cadrul Proiectului. „A doua colaborare dintre noi și Mórahalom a fost din nou fructuoasă și a fost posibilă prin implicarea totală a celor două părți. Pe lângă obiectivele turistice precum mănăstirile Hodoș-Bogrog și Bezdin, Lunca Mureșului, susținem și produsul nostru cel mai cunoscut – devenit brend al orașului, celebra Pită de Pecica“, a subliniat primarul pecican.
Festivitatea a continuat cu acțiuni legate de felul cum putem proteja mediul.
(F.B.)
Pecicanii au mai bifat, ieri, finalizarea unui nou proiect pe fonduri europene, realizat de fapt prin cooperare transfrontalieră, intitulat: „Program complex de reabilitare a biotopelor de sărătură şi de apă pe terenuri ocrotite prin creşterea şi folosirea speciilor autohtone”. Concret, a fost tăiată pan- glica inaugurală a unui extrem de futurist și frumos Centru de Informare Turistică – având forma unei „foci stilizate“ – amplasat în vecinătatea imediată a Fermei de Bivoli. Pe lângă toate facilitățile moderne de informare turistică, interiorul Cent