Știați că o friptură de pui excelentă se obține dacă înainte de a o băga la cuptor frecați pasărea cu suc de lămâie? Astfel fiptura iese crocantă și nu se lipește de fundul tăvii.
• Laptele devine mai gustos, dacă îl amestecați cu puțină apă minerală.
• Clătitele devin mai pufoase, dacă în loc de apă, în aluat se pune apă minerală.
• Când bateți albușul de ou, puneți în el un capac de apă rece. Din aceeași cantitate de ouă vă ieși o masă mai mare de albuș.
• Ceapa se toacă mai ușor dacă nu i se taie codița.
• Ceapa care începe să încolțească se ține cu rădăcinile peste flacăra de la aragaz.
• Cepele lăsate întregi în mâncare (fripturi la tavă, supe, conserve) sunt mult mai gustoase, dacă le înțepați ici și colo cu 2-3 cuișoare aromate.
• O friptură de pui excelentă se obține dacă înainte de a o băga la cuptor frecați pasărea cu suc de lămâie. Friptura iese crocantă și nu se lipește de fundul tăvii.
Friptura (la cuptor) trebuie udată numai cu zeamă sau apă fierbinte. Lichidul rece oprește fierberea, iar carnea se usucă.
• Găluștele de griș din supă devin mai pufoase și mai gustoase dacă se pune în compoziție puțin praf de copt.
• Găluștele de griș ies perfect dacă se prepară cu oul bine bătut înainte. Oul nebătut le împiedică să devină pufoase. Găluștele de griș nu se mai desfac dacă în apa în care le fierbi presari puțină făină.
• Laptele nu se acrește și rezistă mai mult, dacă pui în el un praf de bicarbonat.
• Fructele verzi se coc mai repede pe rafturile cămării (pere, banane, piersici), dacă le pui într-o pungă de hârtie, împreună cu un măr.
• Fructele uscate sau confiate nu se mai lasă pe fundul prăjiturii, dacă înainte de folosire le bagi într-o punguță umplută pe jumătate cu făină și le scuturi viguros.
• Mazărea își păstreaza culoarea verde, dacă în apa în care o fierbi adaugi puțin za