Şefii companiile din 64 de ţări spun că nu se mai pune problema dacă, ci când va deveni compania lor ţinta unui atac cibernetic şi că numărul de breşe de securitate este în creştere. De aceea, 93% dintre companiile de la nivel global îşi menţin sau îşi cresc investiţiile făcute pentru combaterea atacurilor cibernetice. Acestea sunt concluziile studiului Ernst&Young - "Under cyber-attack, EY's annual Global Information Survey 2013".
Studiul aflat la cea de-a 16-a ediţie anuală, analizează nivelul de conştientizare şi acţiunile întreprinse de companii în privinţa ameninţărilor cibernetice, pe baza răspunsurilor date de peste 1.900 de executivi de top, provenind din 25 de industrii.
Citeşte şi: România, în top zece ţări din care provin majoritatea atacurilor informatice din lume. Vezi clasamentul
Astfel, 68% dintre respondenţi consideră continuitatea afacerii şi redresarea în urma unui dezastru cea mai mare prioritate, în vreme ce 45% consideră că şi-au schimbat expunerea la risc din cauza PC-urilor din ce în ce mai portabile, în timp ce 70% apreciază ca importantă securitatea smartphone-urilor şi a tabletelor.
Deşi jumătate dintre respondenţi spun că intenţionează să crească cu 5% sau mai mult bugetul alocat de companie securităţii informaţiei în următoarele 12 luni, 65% declară că au un buget insuficient pentru a putea opera la nivelul de eficienţă cerut de business. Această valoare se ridică la 71% în cazul organizaţiilor cu cifre de afaceri de până la 10 milioane de dolari sau mai puţin.
“Lipsa bugetelor pentru atragerea talentelor calificate este o problemă globală. Acest lucru este acut în mod deosebit în Europa, unde guvernele şi companiile se străduiesc să recruteze în echipele lor cele mai valoroase talente. Drept urmare, în timp ce organizaţiile consideră că abordează priorităţile corecte, multe aspecte indică faptul c