De la începutul acestui an, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Timiș a stabilit un plan de informare și colaborare cu primăriile din judeţ.
Emilia Milutinovici, directorul DGASPC Timiș, a precizat că scopul este prezentarea celor mai importante aspecte care privesc sistemul de asistenţă socială, modificările legislative apărute în domeniu, pentru a asigura servicii sociale de calitate beneficiarilor din judeţul Timiș.
Întâlnirile de lucru pentru a oferi asistenţă tehnică de specialitate se desfăşoară trimestrial. Dintre temele abordate la ultima sesiune din septembrie-octombrie, amintim:
1. Legislaţia şi procedura de lucru cu privire la întocmirea dosarului în vederea încadrării în grad de handicap.
2. Responsabilitatea şi rolul asistentului social cu privire la protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.
3. Prezentarea instrumentelor de lucru (tipizate).
4. Drepturi, facilităţi şi obligaţii ale persoanelor cu handicap.
5. Procedura de lucru în relaţia de colaborare cu primăriile din judeţ în scopul facilitării accesului persoanelor cu handicap la drepturi şi foloase cuvenite, precum şi în scopul furnizării, colectării şi centralizării de date statistice solicitate de către autorităţile centrale şi necesare constituirii Registrului electronic propriu judeţean şi naţional de evidenţă a persoanelor cu handicap.
6. Întocmirea anchetei sociale pentru copilul cu dizabilităţi.
De la începutul acestui an, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Timiș a stabilit un plan de informare și colaborare cu primăriile din judeţ.
Emilia Milutinovici, directorul DGASPC Timiș, a precizat că scopul este prezentarea celor mai importante aspecte care privesc sistemul de asistenţă socială, modificările legislative apărute în domeniu, pentru a asigura se