De regulă, denumirile preluate din regnul animal pe care le primesc politicienii sunt destul de inspirate, comportamentul politic al acestora fiind privit în oglindă: animal/politician. Varanul, cel care se hrăneşte cu hoituri în descompunere sau Felix motanul, viclean şi perfid, Guzganul rozaliu, lunecos, agresiv, fără scrupule, acestea fiind cele mai celebre. Blaga, preşedintele PDL a primit denumirea de Buldog.
Denumirea este însă incorectă, deoarece, spre deosebire de varani, motani sau guzgani, buldogii sunt câini blânzi şi veseli, consideraţi a fi şi eficienţi ca şi câini de pază, recunoscuţi pentru răbdarea faţă de copii. Mai mult, buldogii sunt loiali, afectuoşi şi inteligenţi. Calităţi care lipsesc în mediul politic. Cu atât mai evident dacă ar fi să urmărim traseul politic al actualului preşedinte al democrat-liberalilor, cel puţin în ultimii doi ani.
Pentru cine a urmărit campania electorală din iarna lui 2012 a fost evident jocul pe care l-a făcut Blaga. Cu frâna trasă, campania portocaliilor a fost una menită să uşureze victoria adversarilor politici, deşi drumul era oricum liber, dar şi-au dat şi mâna pe sub masă. Vara lui 2012 a zguduit din temelii scena politică. Cu un handicap major provenit dintr-o guvernare care a fost nevoită să impună austeritatea pentru a evita o criză majoră ca şi a Greciei spre exemplu, dar şi un context politic în care era evidentă căderea pedeliştilor în dizgraţia electoratului, convulsiile interne au creat şi ele falii între tabere: pro Blaga, pro Udrea, reformiştii, nostalgicii după preşedintele Traian Băsescu, descumpăniţii sau cei ai nimănui.
Cum numai buldog nu poate fi, Blaga a strâns în jurul lui toţi pedeliştii care, în frunte cu el, aveau nevoie de un ţap ispăşitor asupra căruia să arunce toate laşităţile lor politice, căderea în sondaje, pierderea inevitabilă a puterii. De altfel, n